Skip to main content

Angsten

Wil je verder zonder angsten?

Reken af met angsten

Heb jij een angst of een fobie zoals:

  • Faalangst
  • Rijangst
  • Hoogtevrees
  • Bang voor spinnen
  • Claustrofobie
  • Vliegangst
  • Bang voor honden
  • Smetvrees

Angst is een natuurlijke reactie van het lichaam op gevaarlijke situaties. We zijn namelijk geprogrammeerd om te kunnen overleven. En angst is daarbij een absolute vereiste. Je lichaam reageert op deze signalen. Je krijgt last van buikpijn, een rood hoofd of transpiratie. Of je gaat trillen, hebt last van benauwdheid, voelt paniek en krijgt zelfs braakneigingen. Wil je hier blijvend vanaf? Dat kan! Met hypnotherapie verwijderen we je angst compleet, alsof deze nooit heeft bestaan.

Veel methodes onderdrukken je angst of fobie slechts tijdelijk, waarna ze nog heftiger tevoorschijn komen. Oplossingen zoals accupunctuur, homeopathie, psychologen of steeds pillen slikken helpen een beetje. Maar je komt er daarmee niet echt vanaf. Door hypnotherapie toe te passen onderdrukken we je angst niet. We verwijderen hem compleet.

De angst is namelijk ooit ergens door ontstaan. Door een ervaring of door denkgewoonten in je leven. Dit heeft zich doorontwikkeld tot je angst. Angst is begonnen als een overbelasting van het autonome zenuwstelsel, veroorzaakt door onderliggende emoties. Wanneer deze dieperliggende emoties worden opgelost, vermindert de overbelasting van het zenuwstelsel. Met als effect een enorme verlichting van de angst!

Er zijn veel verschillende angsten. Denk aan hoogtevrees, spinnenangst, vliegangst of angst voor onweer. Nog erger zijn sociale angsten zoals prestatieangst, spreken in het openbaar, onzekerheid of angst om je voor te stellen. Deze sociale angsten kunnen je in je carrière en sociale leven belemmeren.

Als je bang bent voor dingen of situaties in je dagelijkse leven die volstrekt ongevaarlijk zijn, dan spreek je van een fobie of zelfs een stoornis. Hierbij gaat het niet over de hoeveelheid angst. Het gaat erom dat de angst optreedt als er geen echt gevaar is. Vaak zijn de fobieën specifiek gericht op 1 ding en ben je er gemiddeld 2 uur per dag mee bezig.

Maar gelukkig zijn er oplossingen! Wil jij ook leven zonder angst en fobie? Ook jij kunt nu met hypnotherapie je angst loslaten!

Neem contact op en reken af met je angsten

Ervaringen

Veel zelfverzekerder geworden

Ik vond het best spannend om hypnose te ondergaan, maar wist ook dat ik niet meer terug wilde naar medicatie gebruik. Ik heb fibromyalgie waarbij angsten opkomen van steeds meer inleveren, zoals lopen en dagelijkse uitstapjes. De pijn en angsten waren soms zo hevig dat ik in paniek raakte. Het ging mijn leven beperken lichamelijke en geestelijk. Ik heb van alles geprobeerd maar niets hielp voor langer termijn. Ik hoorde van hypnose en wilde dit meteen proberen toen ik weer in een piek zat, en de keuze had tussen medicatie innemen of hypnotherapie. Ik heb nu twee sessies gehad. De hypnose sessies maakte mij heerlijk ontspannen en ik vond het heel fijn deze te ondergaan. Aan het einde van de sessies kon ik direct voelen dat de pijn sterk was afgenomen en het gevoel van de hele wereld aankunnen was in mij aanwezig. Het is echt bizar wat er allemaal is veranderd sinds dien. Geen medicatie gebruik, ik zit beter in mijn vel en heb minder spierpijn. Ik ben sinds 40 jaar geleden weer met de auto naar Den Bosch gereden, op visite naar mijn dochter die daar woont. Dit had ik niet voor mogelijk gehouden, dat ik dit nog ooit zou durven en doen, en dan ook nog alleen. Mijn zelfvertrouwen is veel beter geworden en ik merk dat ik veel zelfverzekerder ben in situaties en mijn dagelijks handelen. Ik ben veel rustiger geworden, zie dat ik alles aankan en kan makkelijker alles van mij af zetten. Ik maak bewustere keuzes die mij helpen. Het mooie is dat ik de positieve veranderingen ook terug gekoppeld krijg van mijn omgeving. En dat ze versteld staan van wat ik nu allemaal doe en aankan. De waarden die de sessies mij hebben gebracht nu na langere tijd is wel dat ik de controle over mijzelf weer heb, mijn gezondheid verbeterd is, ik heb meer humor, ik leef aandachtiger, ben respectvoller, luister beter en het heeft goed gedaan aan mijn vriendschappen. Mijn moed is sterker geworden alsook mij onafhankelijkheid, ik heb meer zelfdiscipline en ben eerlijker naar mezelf en de ander. Het is een leven lang leren en elke dag brengt mij wel iets nieuws. Laat maar komen!!!

Riet Toonen

Je komt bij de kern

Ik ben bij Mändy terecht gekomen door te googelen op internet. Ik kwam uit een huwelijk van 33 jaar met een man met Asperger. Ik was erg verdrietig en boos en wilde graag een andere vorm van therapie dan alleen maar praten. Mändy ontvangt je fijn, is rustig en echt betrokken. Ze stelt je op je gemak. Na een korte kennismaking bracht Mändy mij in hypnose. Voor mij was dit een hele fijne therapie, omdat je met hypnose niets weg kunt beredeneren maar echt puur bij de kern komt. Bij mij was dat oud zeer, waarna ik ook patronen ontwikkelt heb die voor mij niet goed waren. De hypnotherapie heeft mij inzicht gegeven, niet met mijn hoofd maar echt in het voelen. Deze inzichten heb ik meegenomen in mijn pad verder op weg. Ik kan veel beter weer kijken naar het kind in mezelf dat er weer mag zijn. Denk met goede herinneringen terug aan de sessies. Mändy begeleid liefdevol en helpt je minder eenzaam te zijn als de problematiek soms te veel is om te dragen. Het is een hele fijne vorm van therapie. Je komt bij de kern door uit de woorden te blijven, en door alleen weer goed te voelen om zo weer voor jezelf te gaan staan. Ik kan beter zien wat bij mij hoort en wat bij de ander. De liefde zien voor mezelf in wat ik nodig heb, los van oude patronen. Veel dank Mändy.

Hilda

Ik sta veel beter op

De zelfhypnose lukte niet echt goed maar ik had wel het gevoel en het idee dat dit mij zou kunnen helpen om van hardnekkige patronen af te komen. Ik had verwacht dat ik na de 1e sessie meteen de volgende dag blij zou opstaan wat ik ruim 2 jaar al niet meer deed omdat ik depressief deed…. Helaas ging het niet zo snel. Na 2 maanden echter sta ik nu al meerdere weken zomaar blij en opgewekt op zodra ik wakker ben geworden. Ik ervaar dit als een wonder. Ik sta veel beter op dan in jaren het geval was, ik ben veel actiever dan ik in jaren geweest ben zowel met fietsen als met dansen als met daten. Verder merk ik dat ik veel positiever gestemd ben en minder bang voor allerlei dingen die zouden kunnen gaan gebeuren. Ook heb ik veel meer energie dat merk ik met name met dansen ik kan makkelijk 3 uur (met korte pauzes) dansen zowel biodanza als tango dansen. Ik heb het gevoel dat deze veranderingen blijvend zijn, omdat ik merk dat er diep binnen in mij er andere overtuiging zitten dan eerst. Mijn stemming zoveel positiever is, komen er veel mensen op mij af die ik met plezier op de een of andere manier help meestal met een goed luisterend oor met begrip en soms een kleine tip. Ik geniet ook meer van al deze dingen. De waarde die de sessies hebben gebracht is meer bewustzijn, Dankbaarheid, enthousiasme, geluk, moed en zelfvertrouwen. Deze zijn duidelijk toegenomen (na 4 sessies)

Tom de koningh

Contact

Mändy van den Boogaard
Infinity Care Mändy

Louwerenberg 15
5434 ND Vianen NB

Email: contact@mandyvandenboogaard.nl
Telefoon: 06 - 200 995 37

Mandy van den Boogaard
Mandy van den Boogaard - CAT 2023